Uitstekende accommodatie voor uw paarden

Op onze stal hebben wij de beschikking over verschillende faciliteiten.

Quarantaine stallen

Bepaalde landen, bijvoorbeeld Pakistan, China, Taiwan, Canada vereisen een quarantaine periode in het land van herkomst voordat paarden op transport mogen. Deze isolatieperiode wordt ook wel Pre-export quarantaine genoemd. Horses2fly beschikt over 70 ruime, geïsoleerde paardenboxen, verdeeld over acht compartimenten. Hierdoor kunnen paarden voor verschillende landen tegelijk in quarantaine gezet worden. De paarden staan bij Horses2fly onder veterinair toezicht van Pascale Drijfhout. De paarden worden verzorgd door bevoegd stalpersoneel, die door middel van een hygiënesluis toegang hebben tot de stallen.

Wanneer uw paarden naar een land vliegen waar geen Pre-export quarantaine vereist is, kunnen deze ook bij ons gestald worden. Uw paarden worden bij ons exportklaar gemaakt, en alle bijbehorende documenten voor de vlucht worden geregeld.

Overdekte stapmolen

Op onze accommodatie heeft Horses2fly de beschikking over een overdekte stapmolen, er is plaats voor 6 paarden. Hierdoor kunnen de paarden ’s Ochtends warm stappen voor ze in de paddocks gaan.

Paddocks

Horses2fly beschikt over 10 zand paddocks en 2 gras paddocks. De paddocks zijn verdeeld over verschillende plekken op het erf, zodat de paarden altijd rustig buiten kunnen staan.

Eb- en vloedbak

In 2016 is er een eb- en vloedbak aangelegd op het bedrijf, met de afmetingen van 20 bij 60. Deze bak is te allen tijde van het jaar beschikbaar, hierdoor hebben we de mogelijkheid om uw paard te trainen in de quarantaine periode, of kunt u zelf uw paard door blijven trainen.

Wasplaats

Horses2fly heeft op de accommodatie 2 ruime wasplaatsen met warm water. Voordat de paarden op transport gaan worden ze gewassen, getoiletteerd en gevlochten door de stalmedewerksters. Ook is er de mogelijkheid om na een training het paard af te spoelen op de wasplaats.