Quarantaine paarden

Wanneer uw paard naar een land getransporteerd moet worden waar quarantaine wordt vereist, kan uw paard bij Horses2fly gestald worden.

Pre-export Quarantaine

Quarantaine houdt in dat de paarden voor een bepaalde tijd apart gestald staan (isolatie) , afhankelijk van de eisen van het land van bestemming staan de paarden 30 dagen, 60 dagen etc. Deze isolatieperiode wordt ook wel pre-export Quarantaine genoemd. Tijdens de isolatie periode mogen de paarden alleen in contact komen met paarden die op dezelfde vlucht, naar dezelfde eindbestemming gaan. Dit is om ziekte overdracht te voorkomen. De isolatieruimte en paarden worden geïnspecteerd door de NVWA, waarna de isolatie periode kan starten. De paarden worden voor aanvang van de quarantaine ge-prescreened, en ook na de isolatie periode weer gecontroleerd door de NVWA.

Wanneer uw paarden naar een land geëxporteerd worden waar geen quarantaine vereist wordt, kunnen uw paarden ook bij Horses2fly gestald worden. Wij zorgen dat uw paarden transport klaargemaakt worden, en regelen alle bijbehorende documenten voor de vlucht.

Accommodatie

Onze accommodatie beschikt over 70 ruime, geïsoleerde quarantaine boxen, verdeeld over 8 verschillende compartimenten. Hierdoor kunnen paarden voor verschillende landen tegelijk starten met hun isolatieperiode. De paarden staan tijdens de isolatie periode onder veterinair toezicht van Pascale Drijfhout. De paarden worden verzorgd door bevoegd stalpersoneel, die alleen via een hygiënesluis toegang hebben tot de stallen. De paarden worden hier door het stalpersoneel, in samenwerking met de NVWA exportklaar gemaakt, waarbij Horses2fly zorgt voor de juiste douane documenten.

De paarden staan op stro bedekking, hebben de beschikking over onbeperkt ruwvoer en krijgen twee keer per dag krachtvoer. De paarden krijgen beweging in de stapmolen en zand- en gras paddocks, en kunnen eventueel voor u getraind worden in onze allweather buitenpiste.  Voordat de paarden op transport gaan worden ze gewassen en getoiletteerd, en zo nodig bekapt of beslagen, zodat het paard netjes bij de nieuwe eigenaar aankomt. Wanneer nodig, wordt ook de quarantaine in het land van aankomst voor u geregeld.