Internationaal paardentransport

Horses2fly verzorgt import en export van paarden over de gehele wereld. Wij verzorgen de gehele afhandeling door middel van het ‘stal tot stal principe’ Horses2fly werkt nauw samen met verschillende vliegmaatschappijen, zodat wij u de beste prijs en service kunnen bieden. Tijdens de vlucht staat de zorg van uw paard op nummer één. Wij bieden u:

  • Transport naar onze stal
  • Transport naar de luchthaven
  • De vlucht
  • Transport in het land van aankomst

Het dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel, de paarden worden tijdens de vlucht begeleid door gecertificeerde grooms in dienst van Horses2fly. Hierdoor is het paard ook tijdens de vlucht in vertrouwde handen.

Import

Horses2fly verzorgt ook de import van paarden naar Europa. Bij het importeren van de paarden komt het paard binnen met het health certificaat uit het land van herkomst. Deze certificaten worden op het vliegveld gecontroleerd door de NVWA, hierna kan het paard door naar de douanecheck. Na de douanecheck kan het paard op transport naar de eindbestemming of naar onze quarantainestal. Tijdens de afwikkeling op het vliegveld is er altijd iemand van Horses2fly aanwezig om alles in goede orde te laten verlopen.

Export

Horses2fly verzorgt de export van paarden over de gehele wereld. Horses2fly vliegt paarden vanaf Luik, Amsterdam en Luxemburg. Vooraf aan transport wordt elk paard geprescreened. Pre Screening is het nemen van een bloedmonster voor verschillende testen, o.a. piroplasmose en EVA. Per land van bestemming verschilt het welke testen er gedaan moeten worden.

Horses2fly werkt samen met professionele grooms. Tijdens de vlucht geven onze grooms de beste zorg aan uw paard. Ze zorgen dat de paarden hooi en water hebben tijdens de vlucht, en houden de paarden nauwlettend in de gaten.

Op de luchthaven is er altijd iemand van Horses2fly aanwezig bij het laden van de paarden en het controleren van de bijbehorende (vereiste) documenten van het paard.

Wegtransport

Horses2fly verzorgt het wegtransport vanuit Europa naar onze stal, het transport naar de luchthaven en het transport in het land van aankomst. Ook bij de import van paarden zorgen wij voor het transport vanaf Schiphol naar de eindbestemming. In het transport over de weg werken wij altijd samen met dezelfde transporteur. Zij verrichten al onze nationale en internationale paardentransporten. Hierdoor zijn we er zeker van dat de paarden door vakkundige mensen begeleid en vervoerd worden.